مجله طبی

قرص باکلوفن برای کمر درد؛

قرص باکلوفن برای کمر درد

آیا می‌دانید بهترین داروی کمر درد چه دارویی است؟ آیا قرص باکلوفن برای کمر درد خوب است؟

کمر درد جزء مشکلاتی است که تقریبا تمام افراد حداقل یک مرتبه در طول زندگی خود آن را تجربه کرده‌اند. در حال حاضر درمان‌های موثر و مختلفی برای کمر درد وجود دارد. باکلوفن یکی از بهترین داروهای موثر در تسکین کمر درد است. این دارو از طریق شل کردن عضلات و کاهش اسپاسم سبب درمان سریع آسیب‌هایی مانند: اسپاسم عضلات اسکلتی، کلونوس عضلانی، سفتی و درد ناشی از مولتیپل اسکلروزیس می‌شود.

باکلوفن همچنین برای درمان آسیب‌های نخاعی و ستون فقرات به نخاع تزریق می‌شود. از آنجایی که احتمالا برای درمان کمر شما این دارو تجویز شده است؛ در جدیدترین مقاله ایران طب مگ قصد داریم در خصوص مکانیسم اثر، فواید و عوارض مصرف قرص باکلوفن برای کمر درد صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا در خصوص این موضوع مهم بیشتر بدانید.

آشنایی با قرص باکلوفن و تاثیر آن روی کمر درد

باکلوفن جزء دسته‌ داروهای شل کننده عضلات اسکلتی است. به همین دلیل این قرص برای گرفتگی کمر و کاهش دردهای ناشی از انواع خاصی از اسپاستیسیته(گرفتگی و سفتی عضلات) ناشی از مولتیپل اسکلروزیس، آسیب‌های نخاعی و ستون فقرات تجویز می‌شود. باکلوفن روی اعصاب طناب نخاعی و سیستم عصبی مرکزی اثر گذاشته و شدت اسپاسم‌های عضلانی را کاهش می‌دهد. بنابراین پس از مصرف باکلوفن درد شما کاهش پیدا کرده و سرعت جریان خون در میان عضلات و مفاصل افزایش پیدا می‌کند. توجه داشته باشید! تاثیر این دارو حداقل یک ساعت پس از مصرف آن مشخص می‌شود و مدت زمان اثر قرص باکلوفن حدود 8 ساعت است.

باکلوفن به شکل قرص یا شربت تجویز می‌گردد. اغلب توصیه می‌شود برای افزایش مکانیسم اثر آن را در روز 3 مرتبه در فواصل منظم مصرف کنید. توجه داشته باشید قبل از استفاده از باکلوفن یا داروهای دیگر حتما دستورالعمل روی برچسب را به دقت مطالعه کنید و از پزشک یا داروساز بخواهید هر قسمتی را که متوجه نمی‌شوید برایتان توضیح دهد. به دلیل حساسیت و مکانیسم اثر زیاد باکلوفن، آن را دقیقا مطابق دستور پزشک مصرف کنید. قطع ناگهانی این دارو می‌تواند باعث عوارضی مانند: تشنج، تب، گیجی، گرفتی عضلات و توهم شود. به همین دلیل پزشکان دوز مصرف باکلوفن را به تدریج کاهش می‌دهند.

مکانسیم اثر داروهای شل کننده عضلانی چگونه است؟

ماهیچه‌های اسکلتی برای ایجاد انقباض یا کاهش انقباض خود از مغز( سیستم عصبی مرکزی) پیام‌های مختلفی را دریافت می‌کنند. سیستم عصبی مرکزی از طریق سیگنال‌های عصبی محیطی پیام‌ها را به ماهیچه‌ ارسال می‌کند. بنابراین اسپاسم غیر طبیعی عضلات اسکلتی(بدون اینکه بخواهید عضلات خود را منقبض کنید) به معنای اختلال در سیگنال‌های عصبی است. داروهای شل‌کننده‌ عضلات اسکلتی روی سیستم عصبی مرکزی که وظیفه تنظیم ارسال سیگنال‌های مختلف بین مغز و ماهیچه‌ها را به عهده دارد، تاثیر می‌گذارند.

چنانچه دچار اسپاسم کمر یا گردن هستید و نمی‌توانید حرکت کنید، بخوابید یا کارهای روزمره خود را انجام دهید، پزشک متخصص یکی از انواع این شل کننده‌های عضلانی(مانند قرص باکلوفن10) را تجویز خواهد کرد. تمام توجه داشته باشید! مصرف تمامی این داروها با عوارض جانبی همراه است. به همین دلیل باید برای مدت زمان محدود یعنی اغلب سه هفته مصرف شوند(همیشه در مورد عوارض جانبی داروها و مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید از خود پزشک خود سوال کنید).

قبل از مصرف این دارو باید به چه نکاتی توجه کنید؟

  • اگر به باکلوفن و یا سایر داروهای شل کننده عضلات و مسکن حساسیت دارید، به پزشک یا داروساز اطلاع دهید. شما می‌توانید قبل از مصرف داروهای خود لیستی از مواد تشکیل دهنده داروها را دریافت کنید.
  • برای تاثیر بیشتر دارو توصیه می‌شود علاوه بر مصرف داروهای موثر در کاهش کمر درد، از ابزارهای درمانی کمکی مانند: کمپرس گرم و کمربند پلاتینر استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی حتما لیست داروهای مصرفی، مکمل‌ها، ویتامین‌ها و داروهای گیاهی خود را به پزشک و داروساز ارائه دهید. داروی باکلوفن با داروهایی مانند داروهای اعصاب تداخل دارد. به همین دلیل در صورت مصرف داروهای ضد افسردگی، داروهای اضطراب، داروهای ضد تشنج، آرام بخش و قرص خواب آور با پزشک خود مشورت کنید. در بسیاری از مواقع لازم است دوز مصرفی این داروها کاهش پیدا کند.
  • اگر دچار مشکلاتی مانند: صرع، سکته مغزی، بیماری روماتیسمی، فلج مغزی، بیماری پارکینسون، اسکیزوفرنی و بیماری کلیوی هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • داروی باکلوفن ممکن است سبب خواب آلودگی شما شود. بنابراین در حین درمان از رانندگی و یا سایر کارهایی که به دقت بالا احتیاج دارند، بپرهیزید.
  • چنانچه باردار هستید، قصد بارداری دارید و یا در دوران شیردهی هستید به پزشک خود اطلاع دهید(اگر در حین مصرف باکلوفن باردار شدید، سریعا با پزشک خود تماس بگیرید).
کمربند طبی برای کاهش درد کمر

مصرف چه داروهایی با باکلوفن تداخل دارویی دارد؟

همانطور که می دانید استفاده همزمان بسیاری از داروها با یکدیگر با عوارض شدید همراه است. به طور مشابه استفاده از این دارو نیز با هر یک از داروهای زیر توصیه نمی‌شود. بنابراین در صورت مصرف داروهای زیر، پزشک متخصص دوز یا تعداد دفعات مصرف باکلوفن را تغییر می‌دهد.

داروهایی که با باکلوفن دارای تداخل دارویی هستند؛ عبارتند از:

آلفنتانیلشاهدانهفنتانیللوورفانول
آلپرازولامستیریزینفلیبانسرلوفکسیدین
آمیفامپریدینکلوبازامگاباپنتینلوکساپین
بنژیدروکدونکلونازپامگاباپنتین اناکاربیلمنیزیم اکسیبات
برومازپامکدئینهیدروکدونمپریدین
بوپرنورفینDaridorexantهیدرومورفونمتادون
بوپروپیوندکسمدتومیدینکتامینمتوکلوپرامید
آلفنتانیلدی هیدروکدئینلاکوزامیدمیدازولام
آلپرازولامدونپزیلفنتانیلمورفین
بوتورفانولدوکسیلامینفلیبانسرلوورفانول
کلسیم اکسیباتشاهدانهلمبورکسانتلوفکسیدین
کانابیدیولستیریزینلووستیریزینلوکساپین
لیپوزوم سولفات مورفینپریسیازینRopeginterferon Alfa-2b-njftترازودون
نالبوفینفنوباربیتالاسکوپولامینزولپیدم
اکسی کدونپتاسیم اکسیباتسدیم اکسیباتزورانولون
اکسی مورفونپرگابالینسوفنتانیلتوپیرامات
پنتازوسینپریمیدونتاپنتادولرمی فنتانیل

پس در صورت مصرف هر یک از این داروها از باکلوفن استفاده نکنید.

اثرات جانبی مصرف دارو باکلوفن چیست؟

تقربیا مصرف تمام داروها با عوارض جانبی همراه است. نکته مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که در بعضی از مواقع این اثرات جانبی با بدتر شدت بعضی از آسیب‌های بیمار همراه است. به همین دلیل توصیه می‌کنیم قبل از شروع روند درمان با عوارض قرص باکلوفن آشنا باشید.

مهم‌ترین عوارض قرص باکلوفن شامل موارد زیر است:

  • ادرار خونی یا تیره
  • درد قفسه سینه
  • بی ثباتی، لرزش و کاهش کنترل عضلات
  • افسردگی یا سایر تغییرات خلقی
  • افزایش ضربان قلب
  • وزوز در گوش
  • بثورات پوستی یا خارش
  • تورم مچ پا
  • سفتی عضلانی
  • تاری دید
  • سرگیجه
  • خواب آلودگی
  • تنفس نامنظم
  • سبکی سر
  • از دست دادن قدرت یا انرژی
  • درد یا ضعف عضلانی
  • خشکی لب، شکنندگی ناخن‌ها و پوست رنگ پریده یا آبی
  • تشنج
  • خواب آلودگی
  • مشکل در تنفس
  • احساس ضعف غیر معمول

بسیاری از عوارض جانبی ناشی از مصرف این دارو حداکثر تا یک هفته از بین می‌روند؛ به همین دلیل نیازی به مراقبت‌های پزشکی جدی ندارند. با این حال چنانچه هر یک از عوارض جانبی بالا ادامه داشت؛ توصیه می‌کنیم با پزشک خود صحبت کنید.

عوارض استفاده از قرص باکلوفن

جمع بندی مقاله قرص باکلوفن برای کمر درد

در این مقاله در خصوص مکانیسم اثر، عوارض و احتیاط‌های لازم در هنگام مصرف قرض باکلوفن صحبت کردیم. قرص باکلوفن یکی از بهترین داروهای شل کننده عضلات است. این دارو از طریق تاثیر روی سیستم عصبی مرکزی سبب کاهش ارسال پیام‌های مرتبط با افزایش اسپاسم عضلات می‌شود. تعدادی از بیماری‌ها و مشکلات عصبی  عضلانی سبب ایجاد انقباض‌های مداوم و شدید در بیماران می‌شوند. مصرف این داروها از درد و شدت این انقباض‌ها می‌کاهد.

مانند سایر داروها مصرف انواع داروهای شل کننده عضلات با عوارض مختلف همراه است. برای مثال مهم‌ترین عوارض جانبی ناشی از مصرف باکلوفن شامل: سر گیجه، مشکلات تمرکز، یبوست، تکرر ادرار، تشنج و تب شدید است. بنابراین این نوع داروها باید زیر نظر پزشک و در شرایط خاصی مصرف شوند. در نهایت توصیه می‌کنیم برای افزایش اثرگذاری داروهای شل کننده عضلات، علاوه بر دارو درمانی از ابزارهای موثر دیگری مانند: کمربندهای طبی و زانوبند زاپیامکس استفاده کنید.

سوالات متداول قرص باکلوفن برای کمر درد

1.     آیا قرص باکلوفن مرفین دارد؟

خیر؛ در ساختار این دارو به هیچ عنوان از مرفین استفاده نشده است.

2.     علاوه بر قرص باکلوفن چه داروهای دیگری برای شل کردن عضلات تجویز می‌شود؟

متداول‌ترین داروهای شل کننده عضلات شامل: کاریسوپرودول((Carisoprodol، فلکسیریل آمریکس(Cyclobenzaprine)، اسکلاکسین(Metaxalone)، متوکاربامول(Methocarbamol) و اورفنادرین(Orphenadrine) است.

3.     بهترین درمان‌های خانگی برای کاهش اسپاسم عضلانی چیست؟

بهترین و موثرترین درمان‌های خانگی برای کاهش اسپاسم عضلانی شامل: استفاده از کمپرس گرم، ماساژ با روغن‌های طبیعی گیاهی، استفاده از کمربند و زانو بندهای طبی، ورزش(مخصوصا ورزش کششی) و مصرف دمنوش‎های آرامبخش(زیر نظر پزشک) است.

4.     بهترین دوز مصرفی قرص باکلوفن چه مقدار است؟

دوز خوراکی توصیه شده برای باکلوفن 80-15 میلی گرم در روز است. البته به دلیل اثر باکلوفن روی سیستم عصبی مرکزی، افرادی که سابقه سکته مغزی، افسردگی، صرع و سایر مشکلات مرتبط با مغز را داشته‌اند؛ باید این دارو را در دوز کمتری مصرف کنند.

5.     آیا مصرف باکلوفن در دوران شیر دهی توصیه می‌شود؟

خیر؛ داروی باکلوفن جزء داروهایی است که وارد شیر مادر می‌شود. به همین دلیل از مصرف آن در دوران شیر دهی خودداری کنید.

6.     آیا مصرف بیش از اندازه این دارو خطرناک است؟

بله؛ به دلیل نوع مکانیسم اثر و تاثیر این دارو روی سیستم عصبی مرکزی در صورت مصرف بیش از اندازه(بیشتر از ۸۰ میلی گرم) سبب عوارض شدیدی مانند مسمومیت و مشکلات تنفسی می‌شود. علاوه بر این مصرف این دارو با افزایش میزان قند خون همراه است. به همین دلیل افراد دیابتی باید در هنگام مصرف این دارو دقت بیشتری داشته باشند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *