مجله طبی

دلیل درد سمت راست کمر؛ 6 علت رایج کمر درد زنان و مردان

درد سمت راست کمر یک آقا

آیا می‌دانید مهم‌ترین دلیل درد سمت راست کمر چیست؟ آیا می‌دانید بهترین روش‌های درمان درد سمت راست کمر چیست؟

تقریبا تمام افراد حداقل یکبار در طول زندگی خود دچار درد سمت راست کمر شده‌اند. علت این عارضه بسیار متنوع است. به طوری که برای کشف علت آن پزشک متخصص باید نوع ورزش‌های شما، شرایط قاعدگی و حتی وضعیت کارکرد کلیه را بررسی کند. جالب است که بدانید این آسیب در بعضی از افراد مانند: افراد راست دست، دارای اضافه وزن و وزنه برداران بیشتر دیده می‌شود. خوشبختانه برای درمان این نوع از درد کمر، روش‌های موثر و مختلفی وجود دارد. اگر شما و یا یکی از اعضای خانوادتان جزء افرادی هستید که اخیرا به دلیل درد کمر از انجام کارهای مورد نظرتان باز مانده‌اید، تا انتهای جدیدترین مقاله ایران طب مگ با ما همراه باشید.

درد سمت راست کمر

احتمالا در حال حاضر کمی برایتان عجیب است که چرا در سمت راست کمر درد شدید را احساس می‌کنید! درد سمت راست کمر الزما شدید نیست؛ متناسب با شدت و نوع آسیب این درد می‌تواند خفیف تا بسیار شدید احساس شود. درد سمت راست کمر و پهلو ممکن است برای مدت زمان کوتاهی تسکین پیدا کرده و پس از مدتی بدون دلیل به ظاهر مشخصی مجددا بازگردد.

 در موارد شدیدتر گرفتگی و درد عضله کمر ممکن است به سایر قسمت‌های بدن مانند زانوها نیز کشیده شود. دلیل کشیده شدن درد کمر به قسمت‌های دیگر آن است که عصب‌های مهمی مانند سیاتیک علاوه بر داخل رباط و مفاصل کمر در سایر قسمت‌های بدن نیز امتداد دارند. بنابراین اگر دچار درد و گرفتگی مفاصل کلیه شوید، ممکن است علاوه بر دل درد شما با کمر درد نیز همراه باشد.

دلیل درد سمت راست کمر چیست؟

سمت راست بدن شما اندام های بسیار مهم وجود دارد. به همین دلیل آسیب به هر کدام از این اندام‌ها ممکن است با درد سمت راست کمر همراه باشد. برای اینکه بتوانید راحت‌تر منشا و علت مشکل خود را تشخیص دهید به مهم‌ترین علائم کمر درد توجه فرمایید.

مهم‌ترین علائم درد سمت راست کمر

  • سفتی عضلات
  • کاهش تعادل
  • رگ به رگ شدن کمر هنگام چرخش
  • احساس کشیدگی عضله

کمردرد به دلیل درد در ناحیه کلیه

مهم‌ترین دلایل درد سمت راست کمر

همانطور که اشاره شد درد سمت راست کمر دلایل بسیار مختلفی دارد. چنانچه بر اثر ضربه و یا آسیب‌های مشابه دیگر دچار کمر درد نشده باشید، احتمالا درد کمر شما ناشی از بروز التهاب، آسیب و یا مشکلاتی در اندام‌های داخلی(مانند بروز عفونت روده یا کلیه) است. پزشکان متخصص برای کشف علت درد سمت راست کمر، علاوه بر بررسی علائم، آزمایش‌های مختلفی را تجویز می‌کنند. برای اینکه بتوانید با شناخت بیشتری مسیر درمان خود را دنبال کنید، در این قسمت از مقاله در خصوص مهم‌ترین دلایل درد سمت راست کمر صحبت خواهیم کرد.

1. مشکلات کلیوی؛ رایج‌ترین علت درد شدید کمر

یکی از علل رایج کمر درد ابتلا به بیماری سنگ کلیه و عفونت کلیه است. هر دو این بیماری‌ها می‌توانند سبب درد یک سمت کمر(درد در سمت کلبه آسیب دیده) سوزش کلیه و حالت تهوع شوند. یکی دیگر از دلایل کمر درد مشکل در ادرار کردن است. سنگ‌های داخل کلیه به دلیل فشار زیادی که به حالب، مثانه و مجاری ادراری وارد می‌کنند و باعث خون ریزی، التهاب و وارد شدن فشار بسیار زیاد به مفاصل می‌شود. مهم‌ترین علائم بروز عفونت در کلیه سمت راست تب، التهاب و درد در قسمت پایین و راست کلیه و شکم است.

2. کولیت اولسراتیو؛ درد و التهاب شدید

درد و التهاب شدید روده بزرگ، کولون اولسراتیو نامیده می‌شود. گرفتگی مکرر مفاصل شکم ناشی از کولیت اولسراتیو می‌تواند سبب درد سمت راست کمر شود. سایر علائم ابتلا به اولسراتیو شامل: مشکلات گوارشی مزمن مانند اسهال، درد مقعد، کاهش وزن، خستگی و ضعف شدید است.

3. آپاندیسیت؛ دردی ناگهانی و شدید

اندام آپاندیس در سمت راست پایین شکم قرار دارد. التهاب و آسیب به آپاندیس با خارج شدن مواد زائد و پارگی بخش‌هایی از آن همراه است. پارگی آپاندیس سبب علائمی مانند درد پایین و سمت راست کمر می‌شود. راست ایجاد کند. درد ناشی از آسیب به آپاندیس به آرامی شروع شده و به تدریجی شدت می‌گیرد. یکی از شایع‌ترین علائم پارگی و عفونت آپاندیس درد سمت راست کمر(مجاور آپاندیس) است. علاوه بر درد کمر این عارضه سبب گرفتگی مفاصل، دل درد شدید و تب می‌شود.

4. اندومتریوز؛ یکی از شایع‌ترین علل کمر درد در زنان

اندام رحم در داخل لگن و نزدیک سمت راست کمر قرار دارد. به همین دلیل آسیب‌ها و بیماری‌های متاثر از رحم منجر به بروز علائمی مانند درد سمت راست کمر می‌شود. بیماری آندومتریوز یکی از بیماری‌های شایعی است که در آن سلول‌های مشابه با سلول‌های بافت رحم در قسمت بیرونی این اندام رشد می‌کنند. اندومتریوز سبب درد شدید، التهاب و گرفتگی مفاصل رحم می‌شود. فیبروم‌ها یا توده‌های بافتی که در داخل و اطراف رحم رشد می‌کنند، علاوه بر گرفتگی مفاصل رحم سبب درد کمر می‌شوند. علاوه بر کمر درد اندومتریوز با علائم دیگری مانند: قاعدگی دردناک، تکرر ادرار و درد در هنگام مقاربت همراه است.

5. بارداری؛ کمر دردی غالبا موقتی

همانطور که می‌دانید یکی از شایع‌ترین علائم بارداری کمر درد شدید است. با بزرگ‌تر شدن جنین فشار زیادی به کمر وارد می‌شود. متناسب با وضعیت قرار گیری جنین، کمردرد شما ممکن است بیشتر در یک سمت بدن مانند سمت راست بدن احساس شود. برای کاهش درد کمر ناشی از حرکات جنین توصیه می‌کنیم از تجهیزات مخصوص مانند کمربند پلاتینر استفاده کنید.

6. کیست و تومورهای ستون فقرات

یکی دیگر از علل رایج بروز کمر درد، وجود کیست‌ یا تومور در بافت‌های اطراف ستون فقرات است. تومور مفاصل به دلیل تغییرات دژنراتیو (هم خوردن تنظیمات مربوط به بیان ژن) ایجاد می‌شوند. کیست نخاعی می‌تواند بر روی ریشه‌های عصبی اطراف نخاع فشار بیاورد. این فشار سبب درد شدید کمر، بازو و گردن می‌شود. تومورهای اطراف ستون فقرات(چه سرطانی و چه غیرسرطانی) ممکن است به نواحی دیگر نیز انتشار پیدا کنند(متاستاز). متاستاز سلول‌های سرطانی سبب درگیری سایر بافت‌های بدن شده و عوارض بسیار شدید در پی دارد.

مهم‌ترین علائم ایجاد کیست در مفاصل اطراف ستون فقرات شامل:  ضعف شدید عضلانی، درد سمت راست کمر، مشکل در راه رفتن، کاهش تعادل، کاهش حساسیت و واکنش به درد، بی اختیاری روده و مثانه است. برای درمان تومور ستون فقرات روش‌های مختلفی وجود دارد. مهم‌ترین روش‌های درمانی تومور شامل: فیزیوتراپی، تزریق مسکن‌های ضد درد، پرتو درمانی، شیمی درمانی و جراحی است.

درد در ناحیه کمر درد به دلیل درد تخمدان

درمان درد سمت راست کمر با کمربند پلاتینر

در این مقاله در خصوص علت و علائم درد سمت راست کمر صحبت کردیم. درد سمت راست کمر به دلایل مختلفی مانند: بارداری، اندومتریوز، پاره شدن آپاندیس، مشکلات کلیوی و کولیت اولسراتیو رخ می‌دهد. از آنجایی که درد سمت راست کمر اغلب به دلیل بروز آسیب‌های جدی ایجاد می‌شود؛ توصیه می‌کنیم حتما با پزشک تخصص مشورت کرده و آزمایش‌های لازم را انجام دهید. علاوه بر این برای تسریع روند درمان کمر درد و یا زانو درد خود می‌توانید از ابزارهای تخصصی مانند کمربند پلاتینر استفاده کنید.

1.     چگونه متوجه شوم که علت کمر درد آسیب‌های مربوط به کلیه است؟

همانطور که اشاره شد عفونت کلیه یا سنگ کلیه می‌تواند باعث کمردرد شدید شود. درد ناشی از سنگ کلیه معمولاً در پهلو احساس شده و به قسمت‌هایی مانند: دنده‌ها، استخوان لگن وکشاله ران نیز کشیده می‌شود.

2.     آیا وجود عفونت‌های باکتریایی می‌تواند سبب کمردرد شود؟

بله، کمردرد می‌تواند ناشی از وجود عفونت‌های باکتریایی باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که در برخی از موارد مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها به درمان کمردرد مزمن کمک می‌کنند. بنابراین ابتلا به بیماری‌هایی که سبب بروز عفونت‌های باکتریایی می‌شوند(مانند: آنفولانزا و کرونا) عوارضی مثل کمردرد و عفونت مجاری ادراری را در پی دارند.

برای دیدن محصول جدید درمانی ما برای زانو از صفحه زانوبند زاپیامکس دیدن کنید

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *