مجله طبی

علت خالی کردن زانو چیست ؟ بهترین درمان خالی کردن زانو

نشانه های خالی کردن زانو

آیا تا به حال تجربه بی ثباتی زانو را داشته اید؟ آیا برایتان پیش آمده که در حین راه رفتن احساس درد و ضعف در زانوهایتان داشته باشید؟ اگر پاسخ شما به این سوالات بله است به احتمال زیاد دچار عارضه خالی کردن زانو (knees give out) شده اید در ادامه سعی داریم به طور جامع به بررسی این موضوع بپردازیم.

نشانه های خالی کردن زانو چیست؟

خالی شدن زانو تقریبا در هر وضعیتی ممکن است برای افراد بوجود بیاید و موقعی که اتفاق بیفتد درد زیادی در زانو ایجاد می کند. خالی شدن زانو به خودی خود عارضه جدی نیست اما اگر این موضوع بارها برایتان اتفاق افتاده است شاید لازم باشد به طور جدی تری به بررسی آن بپردازید. خالی شدن زانو معمولا با علائم زیر همراه است:

  • احساس ضعف و عدم تحمل وزن زانو
  • درد اطراف زانو
  • مشکل در راه رفتن و ایستادن
  • تورم زانو
  • صدا دادن زانو

علت خالی کردن زانو

اگر خالی کردن زانو یکبار برایتان اتفاق افتاده باشد لازم نیست به دنبال دلیل خاصی برای بوجود آمدن باشید؛ چراکه این اتفاق ممکن است در زانویی که کاملا سالم است نیز اتفاق بیفتد. اما اگر به طور مداوم دچار این وضعیت می شوید بهتر است با اصلی ترین دلایل این عارضه آشنا شوید. در ادامه با انواع خالی کردن زانو آشنا می شویم.

انواع خالی کردن زانو

خالی کردن زانو خود می تواند نشانه ای از یک عارضه جدی باشد. درواقع انواع مختلفی از آسیب دیدگی زانو با خالی کردن زانو همراه هستند. مهم ترین این موارد شامل:

فشار بیش از حد به زانو

مهم نیست که یک ورزشکار حرفه ای باشید یا یک بار در هفته به باشگاه می روید؛ اشتباه انجام دادن حرکات منجر به ایجاد تروما در زانو می شود که درنتیجه آن زانو دچار ناپایداری می شود. اگر ترومای ایجاد شده در زانو خفیف باشد مشکل با استراحت رفع می شود اما در موارد جدی تر که رباط و تاندونها دچار آسیب دیدگی شده باشند بهبودی زمان بیشتری طول خواهد کشید.

بیماری زمینه ای جدی

ممکن است ناپایداری و خالی کردن های مکرر زانو ناشی از یک بیماری زمینه ای جدی باشد. درست است که احتمال ابتلا به این بیماری ها بسیار کم است. اما به هر حال یکی از دلایل خالی کردن زانو می تواند بیماری های زمینه ای زیر باشد. از مهم ترین این بیماری ها می توان به تجمع کلسیم در زانو و انواع آرتریت اشاره کرد.

بالا رفتن سن

یکی دیگر از دلایل خالی کردن زانو که به بیماری زمینه ای و تروما بی ارتباط است بالا رفتن سن است. برای افراد بالای 70 سال خالی کردن زانو مثل چروک شدن پوست می تواند طبیعی به نظر برسد. با این حال انجام تمرینات ورزشی، تقویت عضلات و داشتن یک زندگی فعال بشدت از بروز این عارضه در دوران کهنسالی می کاهد.

سندرم درد پاتلوفمورال

عارضه سندرم درد پاتلوفمورال که به زانوی دونده نیز معروف است می تواند یکی از دلایل خالی شدن زانو باشد. این عارضه ناشی از استفاده بیش از حد در انجام فعالیت های ورزشی است. فشارهای مکرر در حین فعالیت های ورزشی سبب از بین رفتن غضروف زیر کاسه زانو می شود. از بین رفتن غضروف نیز منجر به سایش استخوانها به یکدیگر و درد وحشتناک می شود. درمان این عارضه با استراحت، داروهای مسکن، فیزیوتراپی و پوشیدن کفش های طبی می باشد.

آسیب مینیسک زانو

مینیسک زانو دو تکه غضروف در انتهای استخوان ران و ابتدای استخوان ساق پا قرار دارد که مثل یک ضربه گیر عمل می کند. آسیب مینیسک در اغلب موارد ناشی از تغییر جهت ناگهانی اتفاق می افتد. پارگی مینیسک علاوه بر ایجاد درد و ناراحتی می تواند منجر به بروز خالی کردن زانو شود. پارگی مینیسک همچنین با خشکی، درد داخل زانو و تورم همراه است.

برای درمان زانو درد از زانوبند زاپیامکس استفاده کنید.

رگ به رگ شدن زانو

رگ به رگ شدن زانو اغلی ناشی از پیچ خوردگی و کشیدگی رباط های صلیبی زانو ایجاد می شود. این عارضه ناشی از انجام حرکاتی است  که برای زانو غیر طبیعی باشد. البته وارد شدن ضربه نیز می تواند این عارضه را ایجاد کند. علائم رگ به رگ شدن زانو شامل درد یک زانو، درد خارج زانو و خالی کردن زانو باشد. به یاد داشته باشید درد مرکز زانو هرگز در رگ به رگ شدگی زانو ایجاد نمی شود.

آرتریت زانو

آرتریت زانو شامل التهاب و فرسایش غیرطبیعی هر دو مفصل زانو است. انواع مختلفی از آرتریت وجود دارد اما یکی از شایع ترین آنها آرتریت روماتوئید یا همان آرتروز است. آرتروز با خالی کردن زانو، افزایش شدت درد در هنگام راه رفتن، کاهش دامنه حرکت زانو و احساس درد در هنگام استراحت در شب همراه است. آرتروز اگرچه بهبود نمی یابد اما می توان علائم را مدیریت کرد؛ فیزیوتراپی زانو، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، تزریق استروئیدی و در موارد شدیدتر جراحی از درمانهای رایج این بیماری است.

جابه جایی کشکک زانو

کاسه زانو ماهیچه های جلوی زانو را به ساق پا وصل می کند. اگر کاسه زانو به هر دلیلی از محل اصلی خود جا به جا شود درد و مشکلات متعددی ایجاد می کند. جا به جا شدن زانو یکی از مواردی است که ممکن است با خالی کردن زانو همراه باشد.

آسیب ACL

ACL یا همان رباط صلیبی قدامی یکی از مهم ترین تاندونهای زانو است که استخوان ران را به استخوان ساق پا متصل می کند و باعث می شود زانو در محل خود تثبیت شود. به همین دلیل است که آسیب ACL با بی ثباتی زانو همراه است. به لحاظ شدت آسیب دیدگی زانو می توان این عارضه را یک عارضه جدی تلقی کرد که نیازمند درمانهای فوری پزشکی است.

آسیب MCL

رباط MCL سبب اتصال استخوان ران و ساق پا در بخش داخلی مفصل زانو می شود. هرگونه آسیبی که به این رباط وارد شود ممکن است باعث بی ثباتی زانو شود. درد آسیب دیدگی MCL در بخش داخلی زانو احساس می شود.

در رفتگی مکرر کاسه زانو

در رفتگی مکرر کاسه زانو با بی ثباتی زانو همراه است که باعث درد قدامی زانو می شود. علائم این عارضه شامل درد یک زانو، درد جلوی زانو، درد داخل زانو و تورم زانو است. این عارضه نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارد.

درمان خالی کردن زانو

هرگز نباید خالی کردنهای مکرر زانو را نادیده بگیرید. در بیشتر موارد، درمان خانگی تنها چیزی است که نیاز دارید. اما در موارد آسیب های جدی زانو باید درمانهای دارویی را پی بگیرید. در صورتیکه خالی کردن زانو با علائم زیر همراه بود حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • درد شدید
  • تورم غیر معمول
  • افزایش تعداد دفعات خالی شدن زانو
  • ظاهر غیر طبیعی زانو مانند برجستگی
  • عدم توانایی در راه رفتن

درمان خانگی خالی کردن زانو

اگر در رفتگی زانو ناشی از بیماری زمینه ای یا حادثه جدی نباشد می توان برای درمان آن به سراغ درمانهای خانگی رفت. از بهترین تکنیک های درمان خالی کردن زانو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تکنیک RICE: در صورت تورم می توان از روش RICE استفاده کرد. این تکنیک شامل استراحت کردن، استفاده از کمپرس سرد، فشرده سازی و بالا نگه داشتن پا اشاره کرد.
  • مصرف دارو: اگر درد دارید می توانید از داروهای NSAID مانند ایبوپروفن (ادویل، موترین) برای تسکین استفاده کرد.
  • زانوبند حمایتی: در صورت نیاز به حمایت بیشتر، می توان از زانوبندها برای تسهیل حرکت در حین بهبود بافت ها استفاده کرد. استفاده از زانوبند زاپیامکس که یک زانوبند همه کاره (زانوبند گرمایی، زانوبند کشی و زانوبند دارای امواج صوتی) است نیز می تواند در این مرحله کمک کننده باشد.

جراحی: در موارد شدید ممکن است نیاز به جراحی باشد. اگر قطعات استخوان یا بافت در مفصل وجود داشته باشد، برای جلوگیری از آسیب بیشتر و بازگرداندن حرکت مایع زانو به جراحی نیاز دارید.

نتیجه گیری

خالی شدن زانو یک عارضه پزشکی به ظاهر کم خطر است اما اگر تعداد دفعات آن زیاد باشد باید علت خالی شدن زانو را بدانید. معمولا خالی شدن مکرر زانو ناشی از آسیب دیدگی های رباط های زانو، کشکک زانو و یا بیماری های زمینه ای مثل آرتروز است. درمان خالی کردن زانو بسته به علت به وجود آورنده آن در موارد خفیف شامل درمانهای خانگی و در موارد شدید جراحی های زانو هستند.

سوالات متداول

1.آیا خالی شدن زانو خطرناک است؟

خالی شدن زانو در صورت تکرار می تواند نشان دهنده یک بیماری جدی مثل آرتروز یا آسیب ساختاری به زانو باشد.

2. علت خالی شدن زانو چیست؟

فشار بیش از حد به زانو- انواع آرتریت- بالا رفتن سن – سندرم درد پاتلوفمورال – آسیب مینیسک زانو- رگ به رگ شدن زانو جابه جایی کشکک زانو-آسیبACL -آسیب MCL -در رفتگی مکرر کاسه زانو

3.درمان خانگی خالی شدن زانو چیست؟

در صورت تورم می توان از روش RICE استفاده کرد. این تکنیک شامل استراحت کردن، استفاده از کمپرس سرد، فشرده سازی و بالا نگه داشتن پا اشاره کرد. اگر درد شدیدی دارید می توانید از داروهای NSAID مانند ایبوپروفن (ادویل، موترین) برای تسکین استفاده کنید. در صورت نیاز به حمایت بیشتر، می توان از زانوبندها برای تسهیل حرکت در حین بهبود بافت ها استفاده کرد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

1 دیدگاه در “علت خالی کردن زانو چیست ؟ بهترین درمان خالی کردن زانو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *